Turisme Rural El Baiés

RTC: PB-000060- El Baiés

RTC: PB-000069- l'Estada del Baiés

RTC: PB-000086- El Casalot

És una masia molt antiga ja que tot i que la primera documentació escrita trobada sigui datada del segle XVI molt probablement els seus orígens es remuntin a l'època romànica ja que entre les seves parets encara avui s'hi poden trobar vestigis d'aquesta. Hi ha un dintell sobre el que abans era la porta del celler on s'hi pot observar un crismon gravat.

També una creu templera, molt possiblement de l'ordre dels Cavallers de Sant Joan, que hi ha gravada en el dintell d'una antiga finestra, ara, dintell d'un armari empotrat. S'evidencia d'aquesta manera la gran varietat de gent de diverses procedències i cultures que hi passaren al llarg dels temps i que formaren part de l'antiga mística montsenyenca.

De tradició ramadera i forestal ja a mitjan del segle XX comença a funcionar com hostatgeria per a la gent de pas. Esdevenint amb el temps en una de les primeres cases de turisme rural creades a Catalunya.

A part de la privilegiada ubicació de la casa, al bell mig del Parc Natural de Montseny, punt de partida ideal per a la descoberta de l'entorn natural, cal destacar-ne també, el tracte cortès i la hospitalitat.

Un lloc ideal per a passar uns dies de calma i tranquil·litat en qualsevol dels seus tres allotjaments independents de muntanya. En els que hi destaca, entre d'altres, la gran varietat de quadres de pintura a l'oli, sobre tot paisatges, que en decoren les estances.

També hi podreu visitar una exposició permanent a càrrec de Joan Masnou, propietari de la casa, alhora que pintor.

Serveis que oferim:

Allotjaments independents de turisme rural d'entre 4 i 8 persones i vistes immillorables al bell mig del Parc Natural del Montseny. Equipats amb tots els serveis, cuina-menjador completament equipada amb els estris necessaris, llar de foc, llenya, calefacció centralitzada, rentavaixelles, rentadora, llençols i tovalloles. Espai comunitari amb barbacoes, ample terrassa de vistes panoràmiques, camps per a jocs a l'aire lliure i piscina.

Carretera Sta. M. Palautordera a Seva- BV-5301, km. 20,2 - 08469 Montseny - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 847 30 20
Telèfon: 689 784 288
Adreça electrònica: turismerural@elbaies.info
Lloc web: www.elbaies.info
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.02.2017 | 15:45