Esglésies i Ermites

SANT MARTÍ DE MONTSENY D'AMUNT

                        

Ermita  inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, considerada l’església més antiga de tot el massís del Montseny. Dedicada a Sant Martí. És una ermita amb la casa de l'ermità al costat, actualment derruïda. La primera referència que apareix en els llibres de visites pastorals data de l'any 1601.

Informació pràctica:

Aplec: 11 de novembre 

Festa Major : L'últim dissabte de juliol 

Ubicació:

Ctra. BV-5301, de Santa Maria de Palautordera a Seva i al km 18.

SANT JULIÀ DE MONTSENY

            

Sant Julià del Montseny és una església del municipi de Montseny inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Església d’origen romànic, ampliada i transformada per les reformes dels anys 1767 i 1872. El campanar és de torre quadrada, amb  quatre arcs llombars a cada cara, com a elements decoratius. La façana és de capçalera, modificada l'any 1767. Té un finestral rodó que il·lumina la nau. Hi ha tres capelles a cada costat i al fons de la nau, el presbiteri poligonal. 

Informació pràctica:

Ubicació:

 Ctra. BV-5301, que va de Santa Maria de Palautordera a Seva, km, 13,8 , hi ha el desviament d'entrada al poble de Montseny. 

SANT MARÇAL DE MONTSENY

                                 

Església que pertany a l’antic monestir de Sant Marçal avui reconvertit en un hotel. És una ermita romànica situada al municipi de Montseny, gairebé al límit amb el d'Arbúcies. Es troba a 1.093 metres d'altitud, entre Les Agudes i el Matagalls  i prop de la font Bona, naixement simbòlic de la Tordera. Prop de la carretera,  hi ha la Taula dels Tres Bisbes , lloc emblemàtic de confluència de tres bisbats.

El document més antic que parla de Sant Marçal és del 1.053.

Informació pràctica:

Vot de poble a Sant Marçal: dilluns de la segona Pasqua

Ubicació:

Ctra . BV-5114 Des de Santa Fe a Viladrau, km. 28 

Ermita Sant Bernat

          

L' Ermita romànica de Sant Bernat del Montseny és una ermita neoromànica, dedicada a Sant Bernat de Menthon que és obra de l’arquitecte Josep M. Ros i Vila i va ser construïda l'any 1.952 per iniciativa de Delmir de Caralt, un entusiasta de Montseny. Aquesta ermita es troba als peus del Matagalls.

Sant Bernat de Menthon és el patró dels excursionistes i dels muntanyencs perquè el Papa Pius XI, Achille Ratti, un bon alpinista, el va declarar patró dels muntanyencs.
 

Informació pràctica:

Aplec de Sant Bernat: mitjans de juny

Ubicació:

Ctra. BV-5301, de Santa Maria de Palautordera a Seva i al km 20,8  hi ha el desviament direcció a l'Hotel.

Darrera actualització: 16.01.2024 | 19:53