Itinerari turístic de Montseny

Ruta interactiva

Escaneja els QR que trobaràs a la cartelleria de rutes del municipi i gaudeix d'una ruta interactiva per descobrir curiositats.

Et proposem dos recorreguts interactius pel nostre municipi on descobriràs els diferents punts d’interès i curiositats.

Tria una ruta i ves seguint els punts del mapa, escanejant els codis QR.  Intinerari turístic per Montseny – Visita Montseny

 

Llocs d’interès destacats

Monument megalític de l’Estela de la Calma
És un monòlit de grans dimensions, en una cara del qual hi ha gravades diverses inscripcions en forma de cercles concèntrics i semicercles. Es creu que formava part d’un menhir o estela vertical, amb simbolisme religiós i astronòmic. La falta de context fa que hi hagi diverses teories, tot i que es creu que pertany a la cultura megalítica.

Església de Sant Julià de Montseny
Sant Julià de Montseny és una església d’origen romànic situada al centre del poble. És un edifici de planta rectangular i tres naus amb l’absis poligonal. Al costat s’hi adossa el campanar de tres nivells, dels quals el central conserva arcuacions cegues llombardes, amb la peculiaritat de tenir una inclinació de 3,35º, i un desplom de 77cm.

Exposicions: «Les Esquelles d’en Jaume» i «El Parc Natural del Montseny, un diàleg entre l’home i el territori»
Mostra d’esquelles que Jaume Traveria va anar col·leccionant al llarg de la seva vida i que finalment va donar al poble de Montseny. N’hi ha prop de un miler. L’altra descriu la relació que s’estableix entre la societat i la muntanya en el marc del Parc Natural del Montseny.

Descoberta d’arbres monumentals i paisatges ancestrals
Començant pel Boix de l’església, declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya, trobareu al llarg de l’itinerari d’altres exemplars destacats identificats acuradament i amb la seva corres-ponent descripció. També diversos punts d’observació del paisatge amb fotos antigues per poder comparar el d’abans amb el d’ara."

Darrera actualització: 7.02.2024 | 20:11