Projecte pilot de recull de dades de vespa asiàtica al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Dilluns, 17 de desembre de 2018 a les 00:00

Us informem que des del Parc Natural del Montseny s’ha creat un  projecte pilot per a  centralitzar el recull de dades de nius (vespers) de vespa asiàtica en l'àmbit del parc natural i Reserva de la Biosfera, a través de la plataforma Natusfera, i per al qual us demanem la vostra col·laboració.
 

Natusfera és una plataforma de ciència ciutadana creada per registrar, organitzar i compartir observacions de la natura. Aquestes característiques, juntament amb la usabilitat i la fàcil accessibilitat a aquesta plataforma per part dels diferents usuaris, són les raons per les quals s’ha escollit aquesta opció.

Qualsevol persona pot participar al projecte pujant les seves observacions de vespers de vespa asiàtica.

El projecte de Natusfera que s’ha creat és "Vespa asiàtica al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny:recull de dades"  i per poder-hi afegir observacions caldrà:

- tenir un compte de Natusfera

- un cop creat el compte, unir-se al projecte.

En el document PDF adjunt es descriuen les passes per a crear el vostre compte de Natufera, unir-vos al projecte i afegir observacions de vespers del vostre terme municipal. Agrairem que pogueu entrar dades dels nius de vespa asiàtica que tingueu disponibles, des de l'arribada d'aquesta espècie invasora al Montseny al 2016 i fins l'actualitat, com també de noves observacions que pogueu recollir en endavant.

La creació del projecte, manteniment i validació de les observacions serà realitzada externament per Gemma Gual, a través d'un encàrrec de servei.

Per més informació o per qualsevol dubte podeu contactar amb la Gemma a través del correu electrònicgeguadur@gmail.com.

Us demanem que utilitzeu preferentment aquesta plataforma per a l'entrada d'observacions. En segona opció, us oferim la possibilitat d'omplir les vostres observacions al full de càlcul "Dades Projecte vespa asiàtica"de l'excel adjunt i enviar-lo a geguadur@gmail.com

Cordialment

Oficina del Parc

Parc Natural del Montseny – Reserva de la Biosfera
Carretera BV-5119, km. 2,500 - 08479 Mosqueroles (Fogars de Montclús)
Telèfon 938 475 102 · p.montseny@diba.cat

Darrera actualització: 17.12.2018 | 19:21