Ets resident estranger i vols votar?

Dimarts, 27 de novembre de 2018 a les 00:00

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de  l’elecció dels seus representants al Ple municipal.

Adjuntem cartell per tal que els ciutadans i les ciutadanes coneguin els tràmits necessaris per a poder exercir correctament el seu dret a vot.

L’exercici dels drets polítics és la màxima expressió de la participació ciutadana i una mostra de compromís de les persones amb la societat a la qual pertanyen. Però no totes les persones podran exercir aquests drets a les properes eleccions municipals. La majoria
de les persones estrangeres gaudeixen del permís de residència i de treball, porten els seus fills i filles a les mateixes escoles, treballen a les mateixes empreses que la resta dels seus veïns i veïnes, paguen els seus impostos, construeixen els seus projectes
personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, tenen vedat l’accés al sufragi actiu i passiu.

El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les
eleccions municipals. Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d’aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.

És per aquesta raó que la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha preparat un cartell ( adjunt) amb la informació necessària per tal de facilitar que aquestes persones puguin exercir aquest dret.  

Participar, votar, és afavorir el sentit de pertinença a una societat.

Darrera actualització: 27.11.2018 | 10:27

Documentació

pdf Cartell
35,25KB