Estratègia per a la prevenció i el control del mosquit tigre a Catalunya

Dilluns, 3 de juny de 2024

Al nostre voltant sempre han viscut una gran diversitat d'éssers vius: formigues, mosques, mosquits, escarabats, rates, ratolins i molts altres animals petits. Aquests organismes en determinades situacions d’abundància i/o per les seves característiques poden esdevenir una plaga i causar problemes de salut o molèsties importants a les persones.

 

Fins ara, els productes químics, com els plaguicides o els desinfectants, han estat un dels mètodes més coneguts per combatre les plagues. 

Però aquests productes, per les propietats intrínseques biocides que tenen, poden comportar un risc per a la salut si no s’utilitzen de forma adequada i, per tant, cal racionalitzar-ne l’ús.

És per això que el control de les plagues s’ha de basar en estratègies de control integrat en què es prioritzin les mesures de sanejament i d’higiene, i els mètodes físics, mecànics i biològics de control.

En el cas d’utilitzar productes químics, s’han de prioritzar els productes de menys perillositat per a la salut de les persones i per al medi ambient.

Recomanacions per a la prevenció i el control del mosquit comú (Culex pipiens)

Mapa municipis amb afectació Mosquit tigre

Aquest mapa mostra els municipis on s’ha detectat presència de població estable de mosquit tigre a Catalunya. Davant la presència del mosquit és important adoptar les mesures de prevenció i control per reduir al mínim possible la proliferació d’aquest insecte i minimitzar les molèsties que ocasiona a la població i el risc de transmissió de malalties (arbovirosis).

 

Darrera actualització: 3.06.2024 | 16:43