Els bisbes de Terrassa, Vic i Girona es troben a la “Taula dels Tres Bisbes” amb motiu del Vot de Poble a Sant Marçal.

Dilluns, 29 de maig de 2017 a les 00:00

El dilluns dia 5 de juny de 2017, festa de la segona pasqua, se celebra el Vot de Poble de Montseny a l’ermita de Sant Marçal. Es tracta d’un costum que es remunta a l’any 1348, quan es va demanar la intercessió de Sant Marçal davant la pesta que començava a fer estralls a Europa.

 

Enguany la festa tindrà una significació especial, ja que amb aquest motiu la parròquia de Sant Julià de Montseny i l’Ajuntament de Montseny han convidat per celebrar-la els bisbes de Terrassa, Vic i Girona, els quals, segons una venerable tradició, són els hereus d’aquells bisbes que s’aplegaren a l’anomenada "Taula dels Tres Bisbes", que es troba molt a prop de l’ermita de Sant Marçal.

Els actes s’iniciaran a les 11 del matí amb la celebració de la Missa presidida per Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, i concelebrada per Mons. Romà Casanova Casanova, bisbe de Vic, i per Mons. Francesc Pardo Artigas, bisbe de Girona, a més d’altres preveres, i amb la presència del Sr. Alfons Planas, alcalde del Montseny, i nombrós poble fidel de les contrades. Després de la celebració de la Missa, amb la renovació del Vot de Poble i la veneració de les relíquies, tindrà lloc la descoberta d’una placa commemorativa de l’acte a la "Taula dels Tres Bisbes", amb uns breus parlaments de les autoritats presents. Els actes es clouran amb un refrigeri popular per a tots els assistents.

Informació complementària: Parròquia de Sant Julià de Montseny - http://www.elcordelmontseny.cat

Noticia: Bisbat de Terrassa. Flama – Agència catalana de notícies, 29-05-2017

Darrera actualització: 13.06.2017 | 12:03