El Vot de Poble de Montseny reuneix els bisbes de Terrassa, Vic i Girona

Dimarts, 6 de juny de 2017 a les 00:00

Notícia VOTV- Enllaç  

Notícia El9Nou.cat- Enllaç

Notícia Diari digital del Baix Montseny - Enllaç

Notícia Bisbat de Terrassa- Enllaç
 

Des de fa 669 anys, els veïns de Montseny celebren l’aplec de Sant Marçal per agrair-li que els deslliurés de la pesta.

L’aplec de Sant Marçal, que cada any per la Segona Pasqua celebren els veïns de Montseny, ha tingut aquest dilluns un tret diferencial i “històric”, en paraules de l’alcalde de Montseny, Alfons Planas.

S’hi han aplegat els bisbes de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses; de Girona, Francesc Pardo, i de Vic, Romà Casanova, que han participat en la missa que serveix per renovar un vot de poble que data del segle XIII i que agraeix a Sant Marçal la seva intercessió per deslliurar aquesta contrada dels danys de la pesta.

La trobada dels tres bisbes, però, també ha servit per rememorar els contactes que històricament els seus antecessors havien tingut a l’anomenada Taula dels tres bisbes, un espai situat al peu de la carretera de Santa Fe a Viladrau on es troben els límits dels bisbats de Terrassa (antigament Barcelona), Vic i Girona.

Històricament, els bisbes de Barcelona, Vic i Girona es trobaven a l’entorn de Sant Marçal on es troben els límits de les tres diòcesis per dirimir conflictes que els afectaven

Aquí, els responsables de les tres esglésies s’hi havien trobat per dirimir directament conflictes que els afectaven. Un d’ells, la marxa d’un grup de monjos que hi havia a Sant Marçal cap a Mosqueroles que va enfrontar els bisbes de Vic i Barcelona a principis dels segle XII.

Per recordar aquest fet, els tres bisbes i l’alcalde Planas han destapat una placa commemorativa situada al costat mateix de la taula dels tres bisbes.

Font: El 9 Nou.( Ferran Polo)

 

 

Darrera actualització: 08.06.2017 | 10:27