El Ple de l’Ajuntament acorda una declaració de tots els grups municipals contra el racisme

Dijous, 25 de juny de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Montseny reafirma el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i de discriminacions, tot entenent que, per a aconseguir-ho, les mateixes institucions que són fruit d'aquest racisme i aquesta desigualtat estructural han d'ésser les primeres a examinar llurs privilegis.

L’Ajuntament de Montseny també reivindica el dret de la ciutadania a la protesta, tal com emana de la Declaració universal dels drets humans, que en els articles 19 i 20 reconeix el dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat de reunió i associació pacífica, una llibertat bàsica i definitòria de qualsevol societat que vulgui considerar-se una democràcia.

Finalment, l’ajuntament reafirma el seu compromís amb el diàleg i la recerca de solucions als problemes estructurals del racisme i la discriminació. Aquestes solucions s'han de basar en el fet d'escoltar els qui denuncien llur situació, i no pas en llur repressió violenta.

L’ajuntamen constata que les tensions socials es resolen cercant les solucions més legítimes possibles, basades en el consentiment i no pas en la coacció.

Tots els regidors de l’Ajuntament manifesten la seva conformitat amb aquesta declaració.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 21:06