Commemoració 1r aniversari 1-O

Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 00:00

Benvolguts i benvolgudes,

Avui fa un any la complicitat i la intel·ligència col·lectiva va aconseguir que la democràcia guanyés un pols a l’estat espanyol. Tot un orgull de poble en una aposta clara i decidida per la democràcia i la llibertat.

Cadascú va posar la seva peça en el puzle per poder votar on sempre hem votat; a Montseny 230 votants. Els grans protagonistes van ser els homes i dones que protegiren l’urna en el Casal de Cultura.

Sens dubte, la data de l’1 d’octubre de 2017 perviurà per sempre en la memòria col·lectiva de Montseny; el poble unit.

En el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya commemorem una fita històrica. Haver-ho fet possible ha portat a la majoria del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exili o la presó, juntament amb els presidents de l’ANC i Òmnium. Els recordem i enyorem.

Arreu de Catalunya van ser molts els ciutadans que van rebre cops i garrotades per part de la policia i la guàrdia civil, i que van defensar a ultrança que es pogués seguir votant; la nostra solidaritat amb tots ells.

Tot aquest conjunt de fets, de poble i de país, van propiciar al Ple de l’Ajuntament de Montseny a aprovar per majoria donar nom al passeig de l’U d’Octubre en la llista de carrers, al fins ara passeig de les Escoles; una data i una lliçó a recordar.

Reivindiquem i agraïm a totes les persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017, malgrat les amenaces i l’ús il·legítim de la violència per part del govern espanyol.

Parlem d’independència i república i el primer que trontolla és viure en democràcia. Esperem que la força col·lectiva no es malmeti i seguim en l’exercici democràtic.

Visca Catalunya lliure!

L’Alcalde

Carles Corominas Arnaiz

Montseny, 1 d’octubre de 2018

 

Darrera actualització: 01.10.2018 | 10:52