Campanya #Malamente per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves

Dimarts, 17 de setembre de 2019 a les 00:00

Saps què són les violències sexuals? Què podem fer per aturar-les? #Malamente és una campanya de prevenció de les violències sexuals contra les adolescents i les joves en espais d’oci nocturn que dona resposta a aquestes preguntes.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), impulsa la campanya #Malamente, una iniciativa que vol visibilitzar algunes violències sexuals quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer-les perquè estan normalitzades.

Un dels objectius de la campanya és incidir en les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com són les conductes de lligar de forma invasiva o d’opinar sobre el cos d’una noia. La campanya està dirigida tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com als nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.

Amb la presentació de la campanya #Malamente, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha donat el tret de sortida a les diferents accions emmarcades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Més informació:

Darrera actualització: 17.09.2019 | 16:00