Alertes de protecció civil

Dimarts, 5 de setembre de 2023

El passat més de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu

En el cas del nostre municipi, s’ha previst una prova el dia 14 de setembre a les 10:00h. 

L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals. Atès que el sistema té un important impacte social per la seva capacitat de difusió massiva, des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s’està realitzant una àmplia campanya de difusió d’aquest sistema.

En el marc de les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. La prova es divideix en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí.

L’enviament es farà de la manera següent:

 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet

 11 h: Barcelona

 12 h: Vallès Occidental

 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones turistes o que hi estiguin de pas, rebran el missatge. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Per això us agrairem que, a través dels vostres canals de comunicació i difusió municipals, informeu a tota la vostra ciutadania i a les entitats i les animeu a participar-hi. 

Podeu trobar més informació al següent enllaç: Alertes de protecció civil. Departament d'Interior (gencat.cat)

Darrera actualització: 5.09.2023 | 13:30