Comença una nova edició de l'Itinerari CREA, el programa de creació de cooperatives

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 12:00

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitza cinc sessions gratuïtes per a persones interessades en l'economia social i solidària.

 

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitza, del 29 de gener al 26 de febrer, una nova edició de l’Itinerari CREA, el programa de creació de cooperatives que pretén assentar les bases per a la creació d’una empresa cooperativa, la fórmula jurídica que recull els valors de l’economia social i solidària. En aquest cas seran cinc sessions, que tindran lloc a l’aula 3 del Centre Cívic Nord de Granollers.

Els participants coneixeran els elements necessaris per a la creació d’una cooperativa i aprendran la rellevància en les accions que conformen la planificació estratègica de l’empresa. També aprofundiran en l’estructura jurídica i societària de les cooperatives, coneixeran els paràmetres necessaris per prendre decisions òptimes i implementaran els instruments de control de gestió més adequats per contribuir a la consecució de les polítiques estratègiques de l’empresa.

També s’analitzaran els escenaris financers a què s’enfronten les petites i mitjanes empreses i s'aprendrà com prendre decisions sòlidament fonamentades en les finances corporatives i l’anàlisi de l’entorn, incloent-hi especialment la banca ètica. També s'abordaran la tipologia de sòcies que hi ha en el marc de les cooperatives i les societats laborals; el funcionament de les vinculacions societàries amb el règim laboral en el món cooperatiu; i diferents models i possibilitats que ofereix l’economia social cooperativa com a forma viable d’empresa econòmica i social.

Finalment, l’Itinerari CREA també promou les millors pràctiques en l’àmbit comptable i de transparència per promocionar i propiciar el cooperativisme.

Cinc sessions

La primera sessió –introducció al model empresarial cooperatiu– serà el 29 de gener. Es farà una introducció al món cooperatiu i tractarà els sectors proclius d’activitat, el model de negoci i el Canvas social.

Les sessions següents seran el 5 de febrer –dimensió jurídica de les cooperatives– i abordarà les tipologies de cooperatives, el moment per constituir-la, les obligacions jurídiques i els estatuts socials; i el 12 de febrer –dimensió social i laboral de les cooperatives–, sobre tipologies de socis; relació societària dels socis; drets i deures dels socis; relació laboral de la cooperativa; i el reglament de règim intern (RRI).

Les dues darreres sessions seran el 19 de febrer –dimensió econòmica i financera de les cooperatives–, sobre la gestió pressupostària i comptable, la gestió financera i la tresoreria, i el pla econòmic financer; i el 26 de febrer –dimensió comercial i màrqueting de les cooperatives–, sobre la proposta de valor, l’estudi de mercat, el client i el producte/servei, i l’estratègia de màrqueting.

Les cinc sessions seran dimecres de 10 a 13 h. Són gratuïtes, però per participar-hi cal inscriure’s al web de l'Ateneu Cooperatiu.

 

Darrera actualització: 05.02.2020 | 21:24