Prova pilot de regulació de l'accés en vehicle privat al Parc Natural del Montseny

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 09:00

Tres noves línies del Bus Parc se sumen a les dues actuals per arribar fins a l’espai natural

La Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat posen en servei una prova pilot de tres noves línies regulars d’autobús –Bus Parc– per accedir al Parc Natural del Montseny: Dues de les línies tenen des vessant osonenc amb sortides des de Vic / Tona / Sant Miquel de Balenyà (Estació Balenyà R3), i la tercera des del vessant sud del Vallès Oriental, de Santa Maria de Palautordera (Estació Palautordera R2 Nord). Aquestes línies se sumen a les dues actualment existents del Bus Parc que van de Sant Celoni fins a Santa Fe i Fontmartina. Aquest servei del Bus parc Montseny forma part d’una prova pilot per avaluar la seva utilitzat, i s’oferirà els caps de setmana i festius del 9 d’octubre al 7 de novembre. La finalitat d’aquest servei és incrementar l’oferta de transport públic a tots els usuaris perquè puguin accedir a aquest espai natural sense necessitat de vehicle particular.

Les tres noves línies que es posen en funcionament:

1. Vic – Estació Balenyà-Tona-Seva R3 – Seva – el Brull – Collformic

2. Vic – Estació Balenyà-Tona-Seva R3 – Seva – Viladrau

3. Estació Palautordera R2 Nord – Santa Maria de Palautordera – Montseny ( horaris ) 

Les noves línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi i són gratuïts per nens fins a 12 anys.

Les tres línies estan integrades al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets integrats que permeten el transbordament tren-bus. Atenent que aquestes noves línies tenen parada a estacions de tren, es creen bitllets combinats tren-bus per facilitar que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

El servei de bus al Parc Natural del Montseny està gestionat per l’empresa Sagalés, concessionària de la línia.

MODALITATS DE BITLLETS

  • Bitllet senzill de bus
  • Títol de transport integrat ATM
  •  Bitllet combinat Tren Rodalies + Bus Par

El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat aportant cada administració el 50% del cost.

 

Millora de la dotació del transport públic al municipi de Montseny

El servei de transport col·lectiu al municipi de Montseny és la línia L-567, la qual ofereix dues expedicions al dia els dilluns i divendres feiners, modificant l’horari al mes d’agost. Els caps de setmana no hi ha servei.

El municipi de Montseny també és un punt amb una elevada freqüentació, segons les dades de modelització de la pressió dels visitants fets a partir del recompte de visitants del Parc Natural Montseny situat al cor del Parc Natural, el municipi arriba a triplicar els seus habitants durant els caps de setmana, sobretot a la primavera, estiu i tardor, amb una important oferta d’establiments d’hostaleria i restauració i segones residències. Des d’aquí surt una àmplia oferta de senders de petit i gran recorregut que són accessibles des del nucli urbà. Actualment no hi ha cap línia de transport col·lectiu que permeti l’accés a la zona.

Darrera actualització: 06.10.2021 | 14:40