Campanya "Aquí no llencem res"

Divendres, 7 de juliol de 2017 a les 00:00

La nova campanya del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per fomentar la recollida selectiva dels residus, que té el lema ‘Aquí no llencem res!... Aquí ho reciclem tot!’ té com a objectiu promoure un canvi d’hàbits mostrant, d’una banda, els efectes positius que té la correcta separació dels residus i de l’altra, els aspectes negatius que té sobre el medi ambient llençar-los tots a la mateixa bossa.

La nova campanya per al foment de la recollida selectiva fa una crida a la participació ciutadana

• ‘Aquí no llencem res!’ busca estimular un canvi d’hàbits entre les persones que encara no separen les deixalles per afavorir el reciclatge
• Vol fer reflexionar sobre els efectes que té sobre el medi ambient no tractar els residus adequadament

La campanya fa una crida a la necessitat d’augmentar la participació ciutadana en el procés del reciclatge dels residus domèstics en origen i respon a la necessitat d’incrementar substancialment la recollida selectiva dels residus domèstics en el seu conjunt, estancada els últims anys al voltant del 38%. Recordem que l’objectiu europeu és assolir una taxa de reciclatge del 50% per a l’any 2020, que s’incrementarà pròximament fins al 70% per a l’any 2030.

La campanya, finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, estarà en marxa del 30 de maig al 4 d’agost de 2017.

Un equip de 5 informadors recorren els municipis informant i enquestant a la ciutadana, al mateix temps que demanen la col·laboració del veïnat perquè recicli correctament els seus residus. També es proporciona material de prevenció i gestió de residus amb el lema de la campanya.


L’equip d’informadors serà al municipi de Montseny el dilluns, dia 17 de juliol, de les 18 a les 21 hores.

Darrera actualització: 07.07.2017 | 10:32